Aláírás hitelesítés

Az aláírás közjegyzői hitelesítésére számtalan ügyben kerülhet sor. A közbeszerzésekhez szükséges kizáró okokra vonatkozó nyilatkozatoktól kezdve a meghívóleveleken és az élettársi nyilatkozatokon át, a külföldi ügyekben történő felhasználáson keresztül sok esetben merül fel a magánokiratokon történő aláírások közjegyzői hitelesítése. A közjegyző a névaláírás hitelesítés során azt tanúsítja, hogy az ügyfél előtte írta alá az adott magánokiratot. A magánokiraton történő névaláírás hitelesítés nem azonos a közjegyzői okiratba foglalt nyilatkozattal, tekintettel arra, hogy a magánokirat tartalmát a közjegyző nem vizsgálja. A magánokiratot tehát az ügyfél készíti el és bocsátja rendelkezésre, a közjegyző pedig kizárólag az ügyfél aláírását hitelesíti. Az aláírás közjegyzői hitelesítése történhet magánszemély ügyfelek részére vagy cégek, jogi személyek képviselői részére is.

Aláírás hitelesítés elkészítésére akár angol vagy német nyelven is van lehetőség, tekintettel arra, hogy Irodánk rendelkezik angol és német nyelvi jogosítvánnyal is.

Amennyiben aláírás hitelesítésre van szüksége, Irodánk készséggel áll az Ön rendelkezésére.

Az aláírás hitelesítés elkészítéséhez szükséges dokumentumok:

  • az aláíró személyi igazolványa/vezetői engedélye és lakcímkártyája (a központi nyilvántartásból való lekérdezésük díjmentes),
  • amennyiben az ügyfél csak útlevéllel vagy külföldi személyi igazolvánnyal rendelkezik, úgy ezeknek az okmányoknak a központi nyilvántartásból való lekérdezése térítésköteles,
  • amennyiben cég nevében szeretne aláírni, úgy szükségünk van cégjegyzékszámra vagy adószámra, illetve 30 napnál nem régebbi hiteles cégkivonatra vagy létesítő okiratra.
 
© 2013 Dr. Mikó Ádám Közjegyző
Minden jog fenntartva!
Dr. Mikó Ádám Közjegyzői Iroda
Budapest XVI. kerület 2. sz. közjegyzői székhely
1163 Budapest, Veres Péter út 99.
Tel./Fax: +36 1 405 2013, +36 1 403 8727
E-mail: info@miko.hu
 
Oldaltérkép
Nyitvatartási idő:
Hétfő - Csütörtök: 8.00-16.30
Péntek: 8.00-14.00
 
További információk >>
GDPR és adatvédelmi tájékoztató >>
Konemara Consulting Kft.