Végrendeletek letétbe vétele

Amennyiben már rendelkezik saját kezűleg készített végrendelettel, úgy lehetősége van az Ön által készített magánvégrendeletet közjegyzői letétbe helyezni. A közjegyzőnél őrzött végintézkedés garancia a végrendelet biztos előkerülésére és a végrendelkező akaratának feltétlen érvényesülésére. Az érvényes végrendelet így biztosan érvényesül.

A végrendelet letétbe helyezésről jegyzőkönyv készül, ezt követően a közjegyző a végrendelet átvételéről a félnek elismervényt ad, és a végrendeletet pedig elzárva őrzi. A közjegyző által letétbe vett végintézkedés bekerül a Végrendeletek Országos Nyilvántartásába, amely elektronikus rendszert a Magyar Országos Közjegyzői Kamara működteti. A hagyatéki ügyben eljáró közjegyző a rendszer lekérdezésével tudomást szerez az örökhagyó végintézkedéséről.

A közjegyzőnél letétbe helyezett végintézkedés tehát garanciát jelent a végrendelet biztos előkerülésére és a végrendelkező akaratának feltétlen érvényesülésére.

Amennyiben végrendeletét közjegyzői letétbe kívánja helyezni, Irodánk készséggel áll az Ön rendelkezésére, angol és német nyelven is.

A végrendelet letétbe helyezéséhez szükséges dokumentumok:

  • a végrendelkező személyi igazolványa/vezetői engedélye/útlevele és lakcímkártyája,
  • a letétbe helyezett végrendelet eredeti példánya.
 
© 2013 Dr. Mikó Ádám Közjegyző
Minden jog fenntartva!
Dr. Mikó Ádám Közjegyzői Iroda
Budapest XVI. kerület 2. sz. közjegyzői székhely
1163 Budapest, Veres Péter út 99.
Tel./Fax: +36 1 405 2013, +36 1 403 8727
E-mail: info@miko.hu
 
Oldaltérkép
Nyitvatartási idő:
Hétfő - Csütörtök: 8.00-16.30
Péntek: 8.00-14.00
 
További információk >>
GDPR és adatvédelmi tájékoztató >>
Konemara Consulting Kft.